Sama Yogalärarutbildning – Info på svenska
Välkommen med på yogalärarutbildning!

Sen mer än 12 år erbjuder vi en transformerande Yogalärarutbildning med mycket hjärta, filosofi, och yoga som skapar harmoni och självkärlek. Sama Yogalärarutbildningen är en djupgående resa i yogans underbara värld där du både får möjlighet att transformera ditt liv med hjälp av yoga, yogisk kunskap och dess helande livsstil samt medel och träning i att kliva in i rollen som yogalärare och själv kunna undervisa på ett intuitivt och kärleksfullt sätt. Mjukt guidad av erfarna lärare får du en välgrundad förståelse av vad yoga är både på och av mattan. Kursens främsta mål är att deltagarna ska känna en trygghet och självsäkerhet som kommer inifrån, att kunna leva och undervisa från ett öppet hjärta fyllt av självacceptans.

Denna utbildning passar även dig som längtar efter att fördjupa din yogapraktik (men kanske inte vill undervisa), eller dig som redan är yogalärare, vill vidareutbilda dig och upptäcka hur du kan undervisa intuitivt från hjärtat.

Välkommen med på yogalärarutbildning!

Vi träffas i all-inclusive retreatform i sammanlagt 30 dagar där varje träff är 10 dagar. Mellan stegen håller vi samman som grupp via internet och eventuella egna träffar, du får olika hemuppgifter och har chans att integrera det du lärt dig i ditt dagliga liv. Att kursen pågår under flera månader ger maximal möjlighet att verkligen assimilera yogan och filosofin in i ditt liv, att möta de utmaningar som eventuellt kommer upp och under support från lärarna och gruppen växa in i rollen som yogi och yogalärare

Kursen innehåller 270 lärarledda timmar med både teoretiska och praktiska lektioner, som innehåller:

 • Traditionell yogateknik (āsana, prāṇāyāma, meditation och mantra)
 • Yogans filosofi, attityder och livsstil med rot i den mångtusenåriga vediska traditionen
 •  Unik undervisning av Swamiji – en mästare i Vedanta, Chanting och Sanskrit.
 • Anatomi och fysiologi (inkluderar både läran om kroppen och de olika organen, samt kunskap om prana, nadis och chakran)
 • Metodundervisning (hur man undervisar, demonstrerar och justerar) och diskussioner kring vad det innebär att vara yogalärare
 • Träning i egen undervisning, feedback, observation av andras undervisning
 • Under första steget får du av Sky ett personligt utformat yogaprogram att ta med dig hem och praktisera
 • Introduktion till Ayurveda
 • Yoga utifrån de 5 elementen
 • Privata möten med huvudlärarna
 • Röstträning
 • Personlig support under året, hemuppgifter och fördjupningsarbeten
 • Möjlighet att ansöka om certifikat enligt Yoga Alliance på 200-timmars nivån
Ansökan och kursinformation

Ansökan och frågor

Du ansöker till utbildningen genom att skicka ett personligt brev till oss där du berättar om varför du vill gå utbildningen och vilken erfarenhet du har av yoga. Skriv om möjligt brevet på engelska. För mer information och anmälan kontakta Anna: 073-5723370 eller [email protected]Flexibel avbokning pga covid

Datum

RETREAT DAGAR

Step 1: 26 Maj – 4 Juni 2023
Step 2: 30 Sep- 8 Okt 2023
Step 3: 13 – 21 Jan 2024

 

ONLINE SESSIONER

Sat 1st Juli kl 7-12
July 25th kl 16-18
Sun 5th kl 7-12
Tue Dec kl 16-18

Kostnader

Kursavgift: 35’000kr

Mat och boende: 24’750* SEK
*om vi är fler än 15 deltagare rabatteras priset till 22’000SEK

För att säkra en kursplats ber vi om en icke-återbetalningsbar deposition på 5000kr. Hälften av resterande avgift ska betalas en månad före kursstart och därefter resterande 25% före steg två och tre. Om du behöver en avbetalningsplan så är vi öppna för att se hur vi kan möta dig i detta!

Ytterligare information

Max 20 elever för att kunna ge maximal individuell support. Huvudlärarna är tillgängliga för support genom hela kursen, också mellan stegen. Utöver det kommer det gästlärare.

Plats

Kursen äger rum på Shambala Gatherings “Borntorpet” i Skinnskatteberg (2 tim norr om Stockholm). Här är du omgiven av skogar och sjöar. En stor yogasal med utsikt över sjön och den vedeldade flytande bastun. Shambala teamet tar hand om allting praktiskt så att du kan fokusera på kursen. 

Boende sker mestadels i dubbelrum.

Mat

Maten är av högsta möjliga kvalité, så mycket som möjligt är ekologiskt, veganskt och glutenfritt. Varje måltid är kärleksfullt tillagat för att skapa balans och passa en yogisk livsstil.

Yoga Alliance

Efter kursen får du ett Diplom från Sama Yoga School. Kursen är också certifierad enligt Yoga Alliance och du kan ansöka om egen certifiering efter kursens slut.

Yoga Alliance certified Sama Yoga School

Övrigt

Observera att du får 270 lärarledda timmar – 30 all-inclusive retreatdagar, utbildningsmaterial samt support under kursens 7 månader, och hela livet efter det en ny härlig gemenskap med likasinnade yogavänner. Många andra yogalärarutbildningar har endast 200hr och färre retreatdagar för liknande kursavgift.

Ett stort team anställda och volontärer kommer sköta de praktiska sysslorna för att du ska kunna fokusera helt på kursen, och på dig själv.

Bilder

Se bilder från tidigare yogautbildningar

Lärarna

Lär känna dina Sama Yoga lärare här

Vad säger de andra?

Tidigare studenter om utbildningen

Läs mer utförlig information på den engelska infosidan!

Get to know your Sama Yoga Teachers here

Pod på svenska

Lyssna på podcasts på svenska med Sanna, en av lärarna på Sama Yoga utbildningen här